Telefon: 530 173 900
Waluta:
PLN

Informacje o sklepie

Opublikowano:

#BROWAR_REGIONALNY

Z miłości do Gór Sowich.

Przez ostatnie dwieście lat Bielawa kojarzona była głownie z przemysłem włókienniczym. Sukcesywnie rozbudowywały się fabryki tej branży i zakłady wspomagające, a firmy Bielbaw czy Bieltex znane były w całej Europie. I tak działo się, aż do pierwszej dekady XXI w. Obecnie Bielawa to miasto wielu talentów, zorientowane na różnorodny przemysł, czerpiące z tradycji i atrakcji regionu. W nurcie tych zmian, od jesieni 2017 r. w halach produkcyjnych dawnego Bieltexu swoje miejsce znalazł Browar Rzemieślniczy SOWIE. To wtedy w Browarze uwarzona została pierwsza warka Sowie Pils.
Urzekające piękno Gór Sowich stanowi wyzwanie i motywację do pracy. Nasze piwo musi być równie doskonałe jak otaczająca przyroda, równie oszołamiające i naturalne. To powód, dla którego kładziemy nacisk na piwne klasyki, produkty dolnej fermentacji, lagery, pilznery, piwa marcowe czy pszeniczne.

#RZEMIEŚLNICZA_MIŁOŚĆ

Kierujemy się pasją.

Długo kompletowaliśmy załogę piwowarów, szukając osób doświadczonych, ale wciąż zaangażowanych. Długo również dyskutowaliśmy na temat stylów i smaków, z jakimi nasz Browar ma się kojarzyć. Wiele osób, zarówno profesjonalnie związanych z piwowarstwem jak i smakoszy amatorów, przyczyniło się ostatecznego kształtu piwa Sowie.
Bezdyskusyjne u nas jest jedno – nie dopuszczamy kompromisów w kwestii jakości. Dlatego korzystamy z najlepszych dostępnych chmieli i słodów, a rzemieślnicza procedura produkcji jest rzeczą świętą.

#TAJEMNICE_REGIONU

Dusza regionu zamknięta w piwie. Każdy kto odwiedził choć raz Góry Sowie, wraca tu. Prędzej czy później. Chcemy by jednym z powodów powrotów było nasze piwo. Konsumowane wśród szumiących drzew. A jeśli gdzieś daleko w świecie zatęsknimy za górami, by wieczorny kufelek Sowiego przeniósł nas z domowych pieleszy wprost na Wielką Sowę.

#SPRAWY_TECHNICZNE

Gdzie chmiel łączy się ze słodem.

Browar Rzemieślniczy SOWIE zaprojektowany i od podstaw zbudowany został w tradycyjnie przemysłowej dzielnicy Bielawy. A ta rzemieślnicza proweniencja miejsca, połączona została z nowoczesną technologią. Wszystkie urządzenia i linie prezentują najnowsze technologiczne trendy. Browar nasz nie jest dziełem skończonym. Ciągle poprawiamy technologię i wzbogacamy zasoby o nowinki technologiczne. W obliczu reakcji rynku na naszą produkcję, podjęliśmy decyzję o rozwoju leżakowni, by jeszcze w 2018 roku podwoić moce produkcyjne.

Browar jest częścią Bielawskiej Wytwórni Napojów, a owocem ścisłej kooperacji jest bezalkoholowy napitek, produkowany przez naszych piwowarów na podstawie oryginalnych receptur – kwas chlebowy Młody Buk.
Tak jak rozwijamy zaplecze techniczne, tak rozwijają się koncepcje i kompetencje naszych piwowarów. Procesy produkcyjne podlegają permanentnemu rozwojowi. Jeśli jesteś zainteresowany szczegółami – napisz do nas i nawiąż kontakt z naszymi piwowarami.